måndag 19 september 2011

Utlottning hos Våga Skapa / Raffle at Våga Skapa

Jag bara måste vara med i utlottningen som just nu pågår i Våga Skapas blogg! Veronika Tingvall heter den fantastiskt duktiga och kreativa konstnären som driver bloggen och det man kan vinna denna gång är en tavla hon skapar av dina egna foton. Du läste rätt... DINA egna foton. Och tavlorna blir helt underbart härliga! Jag älskar hennes stil, det är så mycket mer än scrapbooking. Jag skulle verkligen vilja lära mig allt hon gör. Om jag vinner tavlan ska jag nog skicka henne några bröllopsfoton..... Det vore jättespännande att se vad hon skulle hitta på med dem :)

I just have to join the raffle at the blog Våga Skapa! Veronika Tingvall is the name of the amazingly talented and creative artist that runs the blog and this time you can win a canvas that she makes with your photos on it. You read it correctly... YOUR photos. And the canvas turns out totally wonderfully lovely! I love her style, it's so much more than scrapbooking. I really would like to learn to do everything she does. If I win the canvas I'll probably send her some weddingpictures... It would be really exciting to see what she would make from them :)

måndag 12 september 2011

Designats utmaning-kombination /Designats combination-challenge

Här är mitt bidrag till Designats kombinationsutmaning. Jag hade typ 10 min på mig att skapa kortet, fota, spara på datorn, redigera, skriva inlägg på bloggen, ladda upp fotot och länka till Designats blogginlägg... Kortet skulle innehålla mist (det blev rosa), något sytt (använde symaskinen, behövde byta tråd, sen hade jag så bråttom att jag stod upp och sydde...), spets, pearlmaker (duttade i alla hörn, lyckades smascha ett när jag skulle ta kort) och olika fonter tillsammans med stickles eller pearlmaker.

This is the card I made for the combination-challenge at Designats cybercrop. I had like 10 minutes to create the card, take pictures, save them to my computer, edit picture, create this post in  my blog, upload the picture and link to Designats bloggpost.... It had to have mist on it (pink for me), something sewed (used my sewing machine, had to thread it with right colour, then I was in such a hurry that I was sewing standing up...), lace, pearlmaker ( put dots in the corners, managed to smash one when photographing) different fonts together with stickles or pearlmaker.

Under märket med Soulmates har jag skrivit Du & Jag men det syns dåligt. &-tecknet är ifyllt med stickles som jag också råkade smascha när jag sprang med kortet för att fotografera det. Vet inte om jag hann ladda upp på bloggen och länka i tid för att det ska gillas :(

Under the cutout with the text Soul Mates I wrote "You & Me" but it's almost not visible in the picture. The &-sign is made with stickles that I also managed to smash when I run away with the card to take photos of it. I don't know if I managed to upload and link in time for it to be valid though :(


söndag 11 september 2011

Designat - mini

Här är mitt bidrag till Designats mini-utmaning där man alltså skulle skapa något i miniformat. Jag har gjort ett mini-"album" eller "ge-istället-för-ett-kort". Det är 10 cm x 7 cm. Jag har inte velat dekorera det för mycket eftersom det blir rätt tjockt ändå när man viker ihop det.

This is my contribution for the mini-challenge at Designats cc where you should create something in a mini-format. I've made a mini "album" or "instead of a card"-thing. It measures 10 cm x 7 cm.  I did'nt want to decorate it too much since it becomes rather thick when you fold it.


Man kan stoppa in t. ex ett kort i passepartou-fickan, och små hälsningar/biljetter/pengar i de två andra fickorna. På sista sidan kan man sätta ett kort eller skriva en hälsning. De mönstrade papprena är lite glittriga men det syns inte på fotot.

You can put for example a photo in the passepartou-pocket, and small tickets, tags, money etc in the two other pockets. On the last page you can put a photo or write a note. The patterned papers have glitter on them but its not visible in the picture.

Så här ser det ut på utsidan/baksidan. När jag vet vem jag ska ge detta till ska jag skriva den personens namn ovanför blommorna.

This is the back. When I know who will get this I will write the name above the flowers.

Jag slängde ihop detta på ungefär en timme.... Det blev lite bråttom innan inlämningstiden gick ut!

I put this together in about an hour... It was in a hurry since time for submission was runnig out! 


Designats tävling - Bloggheader

Här är mitt bidrag till Designats tävling där man ska inspireras av Designats bloggheader. Allt material jag använt ingick i kitet man fick på Enköpingsscrappen och jag har även följt en skiss som man fick under helgen.

Jag har försökt ta upp färgerna från Designats bloggheader. Texten är ett sms min son skickat till mig en gång. Det står "MobilenBzzzstängeravBzzznu...BzzzälskardigBzzzocksåBzzz..." Visst är det sött :)

Jag ville återge flaggorna på bloggheadern, så jag gjorde flaggor med små minibilder på. Glaspärlorna är egentligen blå, men eftersom bakgrunden är gul ser de gröna ut. Tänkte ju inte jag på när jag satte dit dem! Du kan se den rätta blåa färgen i hörnet där jag fäst en likadan pärla.

I det nedre vänstra hörnet har jag gömt en knapp bakom den rullade kanten.

Jag har också gömt en knapp bakom den sönderrivna kanten på ovansidan.

Det är fina papper men det var väldigt svårt att hålla sig enbart till det som fanns i välkomst-kitet. Men jag är nöjd med slutresultatet :)

Designats tävling - Vintage

Här är mitt bidrag till Designats färgglada vintage-tävling där man ska göra en layout i vintage-stil. Fotografier skulle vara gamla eller svartvita men allt annat skulle vara färgglatt. Den är gjord efter en skiss som ingick i ett av de tävlingsmoment som ingick under helgens scrap-träff med Enköpingspyssel. Det har verkligen varit en kul helg! Härligt att få möta likasinnade som också älskar scrapbooking.

Bakgrundspappret och några av dekorationerna vann jag i en av tävlingarna under helgen. Man skulle göra något som inte var platt så jag passade på att altra en tändsticksask och knep hem tredjepriset :) Tändsticksasken tävlar jag också med i Designats cybercrop, jag visar den i ett annat inlägg.

Fotona av layouten är inte de bästa, det är svårt att få bra bilder när man är tvungen att fota på kvällstid. Eller rättare sagt så är inte jag tillräckligt bra fotograf för att få bra bilder på kvällstid... Själva fotot på layouten är på min man som kommer med tårtan på min 40-årsfest. Jag har föråldrat fotot och satt gjort lite extra "glöd" så fyrverkerierna betonas lite extra. Jag gillar verkligen det här fotografiet även om det är suddigt.

Här är en närbild på en liten charm i form av en nyckel.

En liten ängel fick hänga i en kedja på vänstra sidan. Man ser också änglavingen som jag stämplat bakom fotografiet. Förutom vingarna har jag också stämplat en klocka och en fågel på andra ställen.

På högra sidan har jag en pytteliten tag i ett fodral. För att dra ut tagen får man dra i den lilla charmen som syns ovan.


Nu är det bara att hoppas att Designat-teamet gillar min layout... :)


Designats tändsticksask-tävling

Här är mitt bidrag till Designats tändsticksask-tävling. Man skulle alltså dekorera en tändsticksask. Bilderna blev inte så bra, det är svårt att fotografera på kvällstid tycker jag. Jag försökte fotografera utan blixt eftersom blixten förstörde färgerna och det ville jag inte.

Jag har stämplat med en bakgrundsstämpel först, sedan har jag öst på med dekorationer.... En metallfjäril, lite spets, pappersfjäril, en blomma jag snurrade ihop av lite tyg m.m. Det står Love, Hope och Dream på olika små biljetter.

På själva lådan satte jag en liten brad som "handtag". 

Här ser man lite tydligare hur det bygger på höjden.


Det var riktigt kul att göra den här tändsticksasken, jag har aldrig altrat en tändsticksask tidigare. Jag har förresten bara altrat en sak en gång tidigare i mitt liv..... Men jag vann i alla fall ett tredjepris med tändsticksasken på Enköpingsscrappen som jag var på i helgen. Hurra vad glad jag blev då!


fredag 9 september 2011

Ur Gunnars Synvinkel / From Gunnars Point of View

Jag har gjort en LO om nåt så vardagligt som att hänga tvätt :) Jag har "intervjuat" min kära make och skrivit frågorna och svaren som journaling runt kanterna, därav heter LOn "Ur Gunnars Synvinkel"... Fast jag saknar ett "G" till "Gunnar" så jag måste gå till Panduro och köpa nya bokstäver :) Stackars mig som måste shoppa.... hehe.... Denna LO deltar i Designats skiss-tävling i deras cybercrop.

I've made a layout of something as trivial as hanging up the laundry :) I've interviewed my dear hubby and written down the questions and answeres as journaling around the edges, that's why I call this layout "From Gunnars point of view"... But I miss the letter "G"  in "Gunnar" so I have to go to my local Panduro-shop and buy some more letters :) Poor me that have to go shopping... hehe.... This layout is participating in the sketch-challenge at the cybercrop at Designat.

Som dekoration har jag satt fast lite snöre som "tvättlina" med några klädnypor.
As decoration I've attached some twine as "clothes line" with some clothes pegs.

En liten metall-fjäril har fastnat i snör-bunten :)
A small metallic-butterfly got caught in the twine-bundle :)






Kan du se var det saknade "G"-et ska sitta...?
Can you see where the missig "G" is going to be placed...?

Ett citat från min man :)
A quote from my hubbie :)

Jag har haft lite roligt med bildernas placering genom att ta samma foto tre gånger och visa mer och mer från varje bild.
I've had some fun placing the photos, taking the same photo three times, showing a little more for each picture.
 Det var väldigt kul att jobba med den här skissen, jag kommer definitivt att använda den igen! Jag måste ju prova att vända på den...

I really enjoyed working with this sketch and I will definitely use it again! I got to try to flip it....




tisdag 6 september 2011

Min bästa stund denna sommar / My best moment this summer

Denna månad går jag en webb-kurs hos My Scrapbook Nook med temat "Getting The Story Straight!". Syftet är att utveckla texterna på sina layouter. En av våra första uppgifter var att göra en LO med nyckelord istället för vanlig journaling, t ex att göra en punktlista. Jag har kombinerat detta med en cybercrop-utmaning hos Designat. Jag valde att göra så här:

This month I'm attending a web-class at  My Scrapbook Nook on the theme "Getting The Story Straight!". The purpose is to improve the texts on the layouts. One of the first assignments was to create a layout with keywords instead of traditional journaling, for example making a bullet-list. I've combined this with a cybercrop-challenge at Designat. I chose to do this:


Min layout heter "När livet är som bäst" och handlar om ett tillfälle när jag verkligen njöt. Jag satt i min mammas trädgård och klippte ut en massa cut-outs som jag tagit med på semestern. Vädret var skönt, omgivningen mysig och stunden var bara MIN. Mina ord från detta tillfälle blev (från vänstra nedre hörnet upp till det övre högra hörnet): Semester, Avkoppling, Avskilt, Stillhet, Bekvämt, Lä, Mysigt, Landet, Färger, Fågelsång, Sol och Sommar.

My layout is called "When Life Is At It's Best" and it's about a moment I really enjoyed. I sat in my mothers garden, cutting lots of cut-outs I'd taken with me on my holiday. The weather was nice, surroundings were cosy and the moment was just MINE. My words from this moment became (from lower left corner to upper right corner): Vacation, Relaxation, Secluded (not sure this is the correct translation...), Quietness, Comfortable, Lee, Cosy, Countryside, Colours, Birdsinging, Sun, Summer.


Jag skrev också ner mina tankar från den stunden på en tag man kan dra ut.
I also wrote down my thoughts from this moment on a tag to pull out.

Närbild på dekorationerna. 
Close-up on decos.

Jag älskar verkligen det här fotot på mig! Det är så mycket "jag". Och jag är väldigt nöjd med min layout. Det är första gången jag börjat min scrapping-projekt med att skriva ner vad jag vill minnas om 10 år när jag ser denna layout. I vanliga fall tar jag bara ett foto och letar efter lämpliga papper och dekorationer. Sen när jag är klar med layouten kommer jag på att det ska stå nåt också.... Jag kan verkligen varmt rekommendera kursen jag går på, man lär sig tänka på ett helt annat sätt angående sin journaling!

I really love this photo of me! I's so much "I" in it. And I'm very content with my layout. It's the first time I've started a scrap-project with writing down what I want to remember in ten years when I look at this layout. Usually, I just take a photo and look for suitable papers and decos. Then, when I've finished the layout I remember that it's supposed to be some writing as well.... I can really strongly recommend the class I'm taking, you will learn to think in a totally different way when it comes to journaling!