torsdag 24 mars 2011

Födelsedagsmånad

Oj, vad tiden går fort när man har roligt! Mars månad är en riktig födelsedagsmånad i min familj. I helgen som gick var det hela tre stycken som fyllde år. Självklart gör jag kort till alla! Här är det första kortet:
Jag köpte också ett litet staffli till, som man kan ställa kortet på. Den som fick det har nyss flyttat hemifrån så jag tänkte det kunde få stå i ett fönster eller liknande, tills de "rätta" inköpen hunnit bli gjorda. Det kan ju vara roligt att ha nånting annat än kala väggar att titta på...

Nästa kort gick till en man som dels fyllde år och dels har skaffat sig en Porsche att leka med i sommar :)

Han fick det här kortet:
Detalj från kortet:


Jag tyckte det blev riktigt roligt!
Inuti kortet hade jag satt dit den här texten:Det sista kortet för helgen blev detta, till min älskade G som fyllde år i måndags:Det är första gången jag provat att göra ett kort där man "ser igenom" kortet. Den tekniken kallas säkert för  något särskilt, men jag har inte lärt mig alla termer ännu. Här är lite fler bilder:
Och på baksidans nedre kant hade jag gjort mitt "signum":


Det är ett väldigt arbetat kort och det tog mig sex timmar att göra, men det var det värt! Jag gjorde en hel del misstag på vägen så som lite "plus" har jag lärt mig massor till lästa gång.

Förutom alla kort har jag dessutom gjort en ny layout till mitt 40-års-album. Denna gång blev det en receptsida på den smarriga förrätten vi åt på festen. Denna LO har jag dessutom skickat in till månadsutmaningen hos Svensk Scrapbooking. Man skulle följa denna skiss:


Och mitt resultat blev så här:


Några detaljbilder:


Jag skar runt huvudet på kockan och satte en bit 3D-tejp under för att lyfta upp det lite.
Jag blev ganska nöjd även om det finns några detaljer jag hade kunnat gjort annorlunda. Men jag är ju inte heller van att följa skisser, så det är en ny erfarenhet. Det finns verkligen mycket att lära, det är en helt ny värld som öppnat sig för mig. Jag har så roligt!

Något annat roligt är att snön nästan är helt borta på min ena uteplats, så i helgen  ska jag göra iordning den ordentligt. Sen blir det dags för invigningsfika! Kanske jag t o m lyckas baka något gott....

3 kommentarer:

 1. Så fina kort! Jan blev mycket nöjd med sitt...:)
  Kram mamma

  SvaraRadera
 2. Men oj så produktiv du är!!! Jösses så många fina alster du skapat...

  Tack för din goa kommentar på mitt stjärnkort, blev sååå glad!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Sååå vackra alster du gör!!

  Wow, säger jag bara!! Måste kika vidare hos dig och bli inspirerad.

  Stängslet som du har på kortet med hunden är underbar!!
  Varifrån kommer den? Tillverkare?

  Tacksam för svar ------ För jag har sett den på alster och ingen har kunnat ge svar på varifrån den kommer!!

  Massa kramar Katja

  Ps... har en blogcandy... var med om du har lust!

  http://mezzanotteskapar.blogspot.com

  SvaraRadera